You are currently viewing Delavnica: Stresi stres! s Snežo Ulčar, dr.med in Nino Kurnik, uni.dipl.fiziot.
13.3.2021, v Ljubljani

Delavnica: Stresi stres! s Snežo Ulčar, dr.med in Nino Kurnik, uni.dipl.fiziot.

  • Post category:dogodki

»Stresi stres« je inovativen in učinkovit pristop za sproščanje napetosti fizičnega in psihološkega izvora, ki sta ga zasnovali zdravnica Sneža Ulčar in fizioterapevtka Nina Kurnik. V obliki delavnice vam življenjska znanja, ki jih odkrivata med dolgoletnimi izkušnjami pri delu na področju medicine, fizioterapije in drugih psiholoških pristopov, tokrat predajata strnjeno v celoto.

Travma kot posledica šoka se pojavi, ko posameznik doživi sebi ogrožajoč dogodek ali kadar se zmanjšajo posameznikove sposobnosti učinkovitega odzivanja v dani situaciji. Telo ima sposobnost prilagajanja na bolečino in jo pogosto začne ohranjati kot normalno. Tu ima velik pomen učinkovito spoprijemanje s stresom in travmatičnimi dogodki, krepitev telesne in duševne kondicije, da stres ali travmatična izkušnja ne vodita v bolezen. 

Prvi del delavnice bo namenjen fizičnim vajam za sprostitev globoke kronične napetosti, ki jih bo vodila Nina Kurnik, uni.dipl.fiziot. Vaje za sproščanje posamezniku omogočajo sprostitev napetosti, ki so nastale kot posledica težavnih življenjskih okoliščin, stresnih situacij ali travmatičnih življenjskih izkušenj. Z njimi boste lažje dosegli občutke notranjega miru.

Drugi del pa bo namenjen za tiste, ki se nenehno vračate k izvornemu dogodku, ki vas je »zaznamoval«.

Naj vam na tem mestu postavimo naslednja vprašanja:

  • Se nenehno vračate k isti zgodbi oz. spominu? 
  • Poznate v svoji okolici koga, ki pogosto s podobno čustveno vpletenostjo, govori o isti stvari že vrsto let? 
  • Pripoveduje o prometni nesreči, izgubi bližnjega, ločitvi kot, da se je zgodilo včeraj? Posledično ne more zaživeti, ker se stalno vrača nazaj v te občutke? 
  • Ste se soočili s postravmatsko stresno motnjo? 
  • Ali s kronično bolečino?


Če ste odgovorili, vsaj na 1 vprašanje pritrdilno, je ta delavnica ustvarjena za vas!


Na delavnici se boste naučili izvajanja dveh telesnih procesov Access Consciousness-a “Trizložni sekvenčni sistemi” in “Ničelna vsota travme”. Prvi omenjeni telesni proces omogoča, da se čustvena ali fizična travma zmanjša in odstrani. Odstranjuje se bolečina, ki jo je travmatična izkušnja povzročila npr. prometna nesreča, padec, daljše stresno obdobje,…

Drugi telesni proces pa se uporablja na poškodovanih ali bolečih mestih na telesu, še posebej, če je bolečina trajna in ponavljajoča oziroma se zdi, da se telo nikakor ne zaceli do konca. Do travme v telesu pride zaradi poškodb, večjih telesnih naporov, kadar manjše travme preraščajo v trajne in večje, kar sovpada s pretiranim stresom ter zahtevnimi življenjskimi situacijami. S tem telesnim procesom se lahko izniči fizična poškodba, hkrati pa se z njim lahko zacelijo občutljiva tkiva, kot je primer poškodbe oči zaradi premočne svetlobe.

ČAS je, da stopite ven iz kroga, ki vas zaustavlja.
ČAS je ZA VAS.
ČAS, da se odprete prejemanju in življenju v polnosti.

Vabljeni na delavnico, na kateri se na učinkovit in neinvaziven način naučite, kako fizične in čustvene bolečine, povzročene zaradi travmatičnega dogodka, odstraniti.

Kako je lahko še boljše kot to, da:

  • naučite praktičnih vaj in izvajanja procesov, ki pomagajo pri spoprijemanju s tovrstnimi težavami, obsesivnimi mislimi in spanjem;
  •  se lahko znebite vkoreninjenih vzorcev na hitrejši, a še vedno zelo učinkovit način;
  • se počutite sproščeni in lahkotnejši?

Termin: 13.3.2021, 10:00-15:00

Lokacija: Ljubljana, točen naslov prejmete ob prijavi.

Cena: 111 EUR (vključuje prigrizke, tople napitke, gradivo in certifikat za izvajanje dveh telesnih procesov).

PRIJAVA